כמה עולה לנו להיות חולים? אומנם ישראל היא מדינת רווחה המספקת שירותי בריאות ציבוריים; אך בכל הנוגע למחלות קשות – מטופלים רבים נאלצים להוציא אלפי שקלים נוספים בכל חודש, על מנת להתמודד עם המחלה.
מחקר שפורסם בשנת 2012 מגלה שההוצאה הממוצעת לתקופת המחלה עומדת על כ-5,000 שקל מדי חודש, ועוד 28 אלף שקל להוצאות חריגות. יש להניח שכיום מדובר בסכומים גדולים יותר, וכל זה מעבר להוצאות הרגילות והשוטפות של חיי היומיום.
כמו כן, בשל העלויות הכבדות, כ-21% מהחולים מוותרים על טיפול או על בדיקות חיוניות. על כך נוסיף את העובדה שברוב המקרים החולה אינו מסוגל לעבוד, מה שמצמצם שבעתיים את ההכנסה החודשית.
מה מוגדר כמחלה קשה?
מחלות כגון סרטן, התקף לב, טרשת נפוצה, אי ספיקת כליות, מחלת ריאות כרונית ועוד – כל אלו נכנסות תחת ההגדרה של מחלות קשות.
אבל יש לנו ביטוח בריאות בקופת חולים…
אכן יש, אבל במקרה הזה מדובר אך ורק בביטוח בריאות בסיסי שתלוי רובו ככולו בסל הבריאות המוגדר על ידי המדינה. אומנם בחלק מהמחלות הקשות אכן יש כיסוי מסוים של קופות החולים לטיפול תרופתי והוצאות אחרות, אך לא מדובר על פיצוי כספי חד פעמי שיכול לסייע לנו משמעותית בתקופה הקשה הזו.
גם ימי המחלה הניתנים לנו במקום העבודה מוגבלים במספרם (בדרך כלל 18 ימי מחלה בשנה, עד מקסימום של 90 ימי מחלה). כאשר מדובר במחלות קשות, אין ספק שכמות זניחה כזו של ימי מחלה לא תספיק לכיסוי ההוצאות הרפואיות והאחרות לאורך זמן.
כאן המקום לציין שגם קרן הפנסיה מעניקה לנו קצבה חודשית במקרה של אובדן כושר עבודה; אך קצבה זו ניתנת רק לאחר 3 חודשים מקרות האירוע. עד אז ניתן ואף חובה להשתמש בביטוח מחלות קשות, שמספק לנו שכבת הגנה מיידית עם גילוי המחלה.
מה זה ביטוח מחלות קשות ומה הוא נותן לנו?
ביטוח מחלות קשות ניתן במסגרת ביטוח בריאות פרטי, ללא קשר לביטוח הבריאות הציבורי בקופת החולים. ביטוח מחלות קשות מעניק למבוטח פיצוי כספי חד פעמי במקרה של גילוי מחלה קשה או אירוע רפואי חמור אחר, כפי שמצוין בתנאי הפוליסה.
המשמעות היא שעם היוודע לכם קיומה של מחלה קשה (מתוך הרשימה), לא עלינו, אתם זכאים לקבל פיצוי כספי גבוה. הסכומים משתנים בהתאם לסוגי המחלות ותנאי הפוליסה, אבל בדרך כלל נעים בין עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים. עלותו של ביטוח מחלות קשות היא בין כמה עשרות שקלים לכמה מאות שקלים בכל חודש, בהתאם לגילכם, מצבכם הבריאותי ותנאי ההסכם עם חברת הביטוח.
כמו כן, אם יש לכם כפל ביטוחים עבור מחלות קשות – תוכלו לקבל פיצוי כספי מכל אחד מהביטוחים בנפרד. אפשרות זו מהווה שכבת מגן נוספת מבחינה כלכלית, בתקופה קשה עבורכם או יקיריכם.
יתרונות נוספים של ביטוח מחלות קשות:
- הפיצוי ניתן עקב עצם גילוי של מחלה קשה, גם אם לא נגרמה לחולה שום הוצאה כספית בעקבות זאת.
- הפיצוי יינתן במלואו גם אם החולה מקבל פיצוי או קצבאות ממקורות נוספים, כגון קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי, קצבה לאובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה ועוד.
- הפיצוי ניתן מהר מאוד, לפעמים תוך פחות מחודש, מייד עם שליחת כל החומר הרפואי.
ביטוח מחלות קשות לילדים
לצערנו הרב יש לא מעט ילדים ואף תינוקות שלא הספיקו לבוא לעולם, וכבר עליהם להתמודד עם מחלה קשה כזו או אחרת. אין ספק שהלב נשבר בכל מקרה ומקרה מסוג זה, אבל זה רק מדגיש עד כמה חשוב לעשות ביטוח מחלות קשות גם עבור כל אחד מהילדים במשפחה, כמו גם להורים כמובן.
בחלק מהחברות ניתן לרכוש ביטוח מחלות קשות כבר החל מגיל שבועיים, והפוליסה נשארת בתוקף עד גיל 75. כאשר מדובר בתינוקות ובילדים, העלות החודשית היא הנמוכה ביותר (בהשוואה לביטוח מקביל אצל מבוגרים). ילדים בדרך כלל “נקיים” מרוב תחלואי המבוגרים, כך שהצהרת הבריאות שלהם “חפה” מכל בעיה עתידית שעלולה לפגוע בסכום הפיצוי.
בל נשכח שכאשר מדובר במחלת ילד, אחד ההורים ככל הנראה ייאלץ לוותר על משרה מלאה – מה שיתרום לירידה משמעותית בהכנסות הבית. מכיוון שאובדן זה אינו מכוסה על ידי הרפואה הציבורית או בביטוחים פרטיים אחרים, ברור מייד מה חשיבותו של פיצוי כספי בגובה מאות אלפי שקלים. אין עוד הרבה ביטוחים שעלותם החודשית זניחה מצד אחד, ומצד שני מספקים הגנה כספית כה נרחבת כמו ביטוח מחלות קשות.
וכל זה עבור סכום של כמה עשרות/מאות שקלים בלבד מדי חודש.
מינימום עלות – מקסימום סיוע כספי.